Linkek a témában:
Gasztronagyker
A pálinkás poharak ajánlása előtt néhány tévhitet szeretnénk eloszlatni a pálinkafogyasztással kapcsolatban. Ennek is meg kell adni a módját ugyanis. Az a legfontosabb, hogy szobahőmérsékletű legyen a pálinka, és a pálinkás pohár is (17-20 Celsius fok között). Ha a pálinkát vagy poharat fagyasztóba helyezik, ezzel nagyban rontják az élvezeti értéket, nem jön elő a gyümölcsösség. A pálinkás pohár megfelelő alakja a pálinkás grappa kehely, amely tulipán formájú, nyakban összeszűkülő. Először fel-le hintáztassuk a pálinkát a pohárban, és közben szagolgassuk. Apró kortyokat igyunk, hogy a szánk minden szegletébe jusson az erős italból, és ne húzóra igyuk ki a pálinkás pohár tartalmát. Amikor kiürült a pohár, 3-5 perc pihenő után ismét beleszagolhatunk a pálinkás pohár aljába, mert ekkorra elpárolgott az alkohol, és egy mással összehasonlíthatatlan gyümölcsaroma illata marad a pohárban. Ha többféle pálinkát kóstolunk, érdemes szünetet tartani két ital között, fogyasszunk ásványvizet, sajtot, pogácsát, hogy semleges legyen a következő kóstolás.
Grafitalia Kft.
Cégünk Olaszországból és Franciaországból importál hagyományos és különleges pálinkás üvegeket illetve poharakat, melyekkel már sok ismert termék arcultatát sikerült megváltoztatnunk. Az üvegeinkbe csomagolt termékek mind a hazai mind a külföldi piacon eladási sikerekhez vezettek. A minimális rendelési mennyiség egy raklap. Nagy mennyiségben a poharakat Olaszországból dekoráljuk kedvező áron.