Linkek a témában:
Árpia pálinka
Bokor Árpád nagyapánk emlékére Árpiának nevezzük a csengeri Bokor Almáskertben termelt gyümölcsből készült, bérfőzdében lefőzetett pálinkánkat. Az Árpia -bérfőzött párlatról lévén szó- kereskedelmi forgalomba nem hozható, kizárólag saját magunk és barátaink részére készítjük.
Blog a pálinkáról
Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.
Pálinka.com
Palinka.com - A pálinka, különleges gyümölcspárlat
Kizárólag Magyarországon termett vagy termelt gyümölcsből, szőlőtörkölyből, ill. aszú szőlőtörkölyből készült párlat, mely semmilyen egyéb anyagot nem tartalmaz
A gyümölcsöt, ill. a törkölyt Magyarországon cefrézték, párolták, érlelték és palackozták. A pálinka alkoholfoka minimum 37,5% V/V
Az Európai Unió döntése alapján, azon gyümölcspárlatokra
Gyümölcspálinka-gyártó OKJ
Kis hazánk egyik legkedveltebb szeszes itala a pálinka. Népszerűsége nem csoda, hiszen a különféle gyümölcsök érleléséből rendkívül finom illatú és ízű különlegességek készülnek. Számos rendezvénnyel és kóstolóval emlékezünk meg róla. De vajon tudod, hogy hogyan is készül az igazi pálinka? Ha szeretnél mindent megtudni a témáról, akkor a Gyümölcspálinka-gyártó OKJ-t neked találták ki.